«اگر بپذیریم که امنیت یک کشور، مهم‌ترین نیاز مردم آن کشور است، باید افتخار کنیم که امنیت امروز ما دست خودمان و در قبضه نیروهای مسلح داخلی است. همه‌جای دنیا اینطور نیست. اوکراین امروز را نگاه کنید؛ امنیتش را سپرد به ناتو، خب حالا دارد نتیجه‌اش را می‌بیند. توهم تکیه به دیگران، درسی است که باید از حال و روز اوکراین امروز بگیریم.»

دانیال معمار

به گزارش همشهری آنلاین، دانیال معمار سردبیر روزنامه همشهری در یادداشتی نوشت:

جنگ شروع شد. این مهم‌ترین خبری بود که در ۴۸ساعت گذشته در خروجی تمام رسانه‌های دنیا قرار گرفت. روسیه برخلاف بسیاری از تحلیل‌ها، به اوکراین حمله کرد. همه شبکه‌های اجتماعی پر شده‌اند از خبر و تحلیل و گزارش و عکس و فیلم از جنگ روسیه و اوکراین. اما حداقل در این چند خط بیایید از این خبر فاصله بگیریم. بیایید از زوایای مرسوم به این جنگ نگاه نکنیم. تکلیف این جنگ هم مثل همه جنگ‌های تاریخ بشریت به‌زودی مشخص خواهد شد.

خب، حالا از چه زاویه‌ای نگاه کنیم؟ سال‌هاست که خیلی‌ها در داخل و خارج به جمهوری اسلامی ایراد می‌گیرند که چرا این‌همه از بودجه و سرمایه مملکت را صرف افزایش توان نظامی می‌کند، چرا مزرعه موشکی می‌سازد، چرا ارتش پهپادی درست می‌کند، چرا هواپیما و هلی‌کوپتر جنگنده می‌سازد، چرا هر چندماه از یک موشک جدید با توانایی بیشتر رونمایی می‌کند. خب معاندان خارجی که تکلیف‌ و منطق‌شان مشخص است. آنها چشم دیدن ایران قوی را ندارند. داخلی‌ها هم یا غافل هستند و طوطی‌وار آنچه دشمنان می‌گویند تکرار می‌کنند یا مثل همان معاندان، از اقتدار جمهوری اسلامی دل خوشی ندارند.

اما حالا در اینجای تاریخ که ایستاده‌ایم، داریم با چشم خودمان می‌بینیم که همین توان موشکی و اقتدار نظامی ما، حصار مستحکمی به دور کشور کشیده است. ایران به لطف همین اقتدار نظامی تبدیل به قلعه مستحکمی شده که هیچ احدی جرأت نمی‌کند حتی به تعرض به مرزهای این آب و خاک فکر بکند.

امروز چرا اوکراین یک کشور دست‌وپابسته در مقابل تهاجم روسیه است؟ چون سال‌ها به جای اینکه به فکر ایجاد یک سپر دفاعی برای خود باشد، روی کمک غربی‌هایی حساب کرد که حالا پشت‌اش را بیشتر از هر زمان دیگری خالی کرده‌اند. برای همین هم سفیر اوکراین می‌گوید بلای امروز اوکراینی‌ها، درس بزرگی برای کشورهایی مثل ایران است که سپر هسته‌ای خود را کنار نگذارند.

اگر بپذیریم که امنیت یک کشور، مهم‌ترین نیاز مردم آن کشور است، باید افتخار کنیم که امنیت امروز ما دست خودمان و در قبضه نیروهای مسلح داخلی است. همه‌جای دنیا اینطور نیست. اوکراین امروز را نگاه کنید؛ امنیتش را سپرد به ناتو، خب حالا دارد نتیجه‌اش را می‌بیند. توهم تکیه به دیگران، درسی است که باید از حال و روز اوکراین امروز بگیریم.

به همین مذاکرات اخیر نگاه کنیم. چرا آمریکایی‌ها دائم به‌دنبال مذاکره با ایران هستند؟ چرا ابرقدرت‌های جهان یک طرف میز نشسته‌اند و در طرف دیگر ایران؟ فارغ از اینکه این مذاکرات به توافق برسد یا نه، یک چیز عوض نخواهد شد؛ اینکه دشمنان ما فهمیده‌اند تنها راه روبه‌رو شدن با ایران، همین پشت ‌میز نشستن و حرف زدن است. مثل روز روشن است که اگر به غیر از مذاکره، راه‌حلی برایشان باقی مانده بود، سراغ آن می‌رفتند. روزگاری موشک‌های عراقی به کمک همین غربی‌ها به آسمان تهران هم رسید. اما حالا غربی‌ها محاسبه می‌کنند، در محاسبه هم ناگزیرند که اقتدار نظامی ایران را حساب کنند، مجبورند ضربه قدرتمندانه سپاه به آمریکایی‌ها در عین‌الاسد را به یاد بیاورند.

به هرحال هر دوره‌ای ادبیات خاص خودش را دارد. زمانه عوض شده و این تعویض زمانه، مقتضیات خاص خودش را دارد. جنگ روسیه و اوکراین نشان داد که تئوری «دنیای فردا دنیای گفتمان‌هاست، نه دنیای موشک‌ها» از اساس غلط است. اگر واقعا اینطور بود، چرا بیشترین تسلیحات جنگی و موشکی دنیا در زرادخانه‌های آمریکاست؟ اگر دنیای امروز دنیای موشک‌ها نیست، چرا غربی‌ها سالانه هزاران میلیارد دلار برای افزایش توان نظامی خود هزینه می‌کنند و در عوض برای دنیا نسخه بی‌نیازی به ارتش را می‌پیچند؟ چرا اوکراین این روزها نمی‌تواند با گفتمان، از بحران جنگی خارج شود؟ دنیای امروز و فردا، دنیای قوی‌ترهاست، عصر موشک‌هاست، دوران اقتدار نظامی و مصونیت حاصل از آن است. باور ندارید، یک‌بار اخبار و حال و روز امروز اوکراینی‌ها را مرور کنید.

کد خبر 659937

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • ایرانی IR ۱۰:۰۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۷
    1 2
    نویسنده محترم یکی از ایرادات اساس نظام ستم شاهی سرمایه گذاری زیاد در نظامی گری بود و به ژاندارم منطقه معروف بود که ازاهداف اولیه انقلاب برچیدن همین نظامی گری بود و اینکه مخارج نظامی برای دفاع کشور ضروری است نه دشمن تراشی و همواره مملکت را در خوف جنگ نگهداشتن که امری خطرناک و سرمایه برباد ده است چراکه تولید همین تسلیحات هم در انحصار قدرتهای بزرگ است که سرمایه کشورها را غارت میکنند نوشتن این مطالب بسیار خطرناک است
  • رامین IR ۱۵:۴۷ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۷
    0 1
    هیچ وطن پرستی ضعف نیروی نظامی و یا بی دفاع شدن کشورش را تایید نمیکند چون اینکار یعنی خیانت . بحث چیز دیگری است. بحث این است که کشور فقط تسلیحات و جنگ جنگ گفتن و دشمن رو تحریک کردن نیست بلکه کشور باید پایه های اقتصادی و سپس رفاه ملت و آرامش و صلح کشور رو تقویت کند. ما موشک و تانک می سازیم که در صلح و آرامش زندگی کنیم ولی نباید تحریک کنیم چون جنگ یک پدیده انهدامی است و همه چیز و همه کس رو نابود میکنه نباید در طبل جنگ کوبید و نباید از جنگ طلب و جنگ افروز حمایت کرد. به فرض ما اگر جای اوکراین بودیم و روسیه به کشور ما حمله میکرد واقعا چه برگ برنده ای در دست ما هست با این همه موشک و پهباد واقعا میتونستیم در برابر ماشین جنگی عظیم روسیه دوام بیاوریم؟ نیروی نظامی ایران توان ترساندن و مقابله با کشورهای منطقه و یا همتراز خودش را دارد و نهایتا می تواند به منافع قدرتهای تراز اول دنیا در کشورهای دیگر حمله کند یا با جنگ چریکی حملاتی را انجام دهد. ولی دربرابر فوج نیروی نظامی توان آنچنانی ندارد.
  • مهدی IR ۲۱:۳۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۷
    1 0
    کارشناس عزیز حرف شما صحیح امنیت خوبه کسی منکرش نیست پس وضع مردم چی میشه امنیت در کنار رفاه و عدالت بحق اجتماعی حضرت علی کشته شد چرا به خاطر عدالتش تو مملکت ما عده کمی خوب زندگی میکنن و عده زیادی به سختی دیگه سه طبقه خوب متوسط و ضعیف وجود نداره خوب و ضعیف، شده پس میخوای کارشناسی کنی به حق و به جا کارشناسی کون
  • IR ۰۸:۵۱ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۸
    0 0
    براى اينكه مستقل باشى بايد قدرت داشته باشى وبراى اينكه قدرت داشته باشى بايد مثتقل باشد نگفتيد اچطور ميشود ازاين دايره خبيثه هارج شد